ptzh-CNenfritjakoruesvi

Polityka prywatności | RODO | Ciasteczka

Połączenie Japonia - Mokuhyou Shinbun Połączenie Japonia - Mokuhyou Shinbun

Codzienny portal informacyjny Połączenie Japonia - Organizacja non-profit, został stworzony w 2017 roku przez grupę Mokuhyou Shinbun Japan 目標新聞, pracowników i wolontariuszy.

Wszystkie informacje, które można zebrać, zostaną wykorzystane, aby Twoja wizyta była produktywna i przyjemna. Jednak żadne dane osobowe nie będą wymagane ani przechowywane na naszych serwerach. Po wypełnieniu dowolnego formularza kontaktowego lub komentarza na naszej stronie dane te są przesyłane za Twoją dorozumianą zgodą, a tylko dane formularza lub komentarza będą przechowywane i nic więcej.

Zapewnienie poufności danych osobowych użytkowników naszej witryny ma ogromne znaczenie.

Wszystkie dane osobowe dotyczące członków, subskrybentów, klientów lub odwiedzających, którzy korzystają z naszej strony internetowej, będą traktowane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 26 października 1998 r. (Ustawa nr 67/98).

Uwaga: korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację niniejszej Umowy o ochronie prywatności. Zespół zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej umowy bez uprzedzenia. Dlatego zalecamy regularne sprawdzanie naszej polityki prywatności, aby być zawsze na bieżąco.

Zgodny z RODO.

„RODO ma na celu określenie i kontrolę przetwarzania danych osobowych każdej osoby, która przebywa na terytorium Europy.

Poniżej znajdują się definicje danych osobowych zgodnie z GDPR:

(i) Dane osobowe: oznaczają wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. Identyfikowalną osobą fizyczną jest osoba, która może zostać zidentyfikowana bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności poprzez odniesienia do identyfikatora, takiego jak imię i nazwisko, numer identyfikacyjny, dane o lokalizacji, identyfikator online lub za pomocą jednej lub więcej cech związanych z tożsamość fizyczna, fizjologiczna, genetyczna, umysłowa, ekonomiczna, kulturowa lub społeczna tej osoby fizycznej;

(ii) Przetwarzanie oznacza dowolną operację lub zestaw operacji wykonywanych na danych osobowych lub w zestawach danych osobowych, niezależnie od tego, czy są one zautomatyzowane czy nie, takie jak: gromadzenie, nagrywanie, organizacja, strukturyzacja, przechowywanie, adaptacja, zmiana, wyszukiwanie, konsultacje, użytkowanie, ujawnianie poprzez transmisję, rozpowszechnianie, udostępnianie w jakikolwiek sposób, połączenie, ograniczenie i zniszczenie;

(iii) Kontroler (kontroler) oznacza osobę fizyczną lub prawną, organ publiczny, agencję lub inny podmiot, który samodzielnie lub wspólnie z innymi określa przyczyny i formularze przetwarzania danych osobowych;

Wracając do analizy niektórych ustalonych obowiązków, jako pierwsze należy zwrócić uwagę na zgodę podmiotu posiadającego przetwarzane dane osobowe. Podmioty/firmy zaangażowane w czynności przetwarzania muszą wyraźnie wskazać powody wykorzystania zebranych danych osobowych, a także uzyskać wyraźne oświadczenie o wyrażeniu zgody od właściciela tych danych. W tym przypadku nie ma co mówić w kategoriach ekstensywnego użytkowania i pełnego innych zapisów – jest to obiektywne, jasne i jednoznaczne stwierdzenie, dzięki któremu użytkownik niezaprzeczalnie uświadamia sobie, co zostanie z jego danymi zrobiony (i cokolwiek łatwego udowodnić w przyszłości).

Osobie, której dane dotyczą, GDPR udzielił prawa do uzyskania od podmiotów / firm wszelkich informacji związanych z ich danymi oraz tego, jak one były i są wykorzystywane.

Jednym z głównych nowości jest GDPR, prawo użytkownika do bycia zapomnianym, to znaczy, jeśli użytkownik żąda usunięcia swoich danych osobowych, osoba odpowiedzialna musi zastosować się do żądania bez zbędnej zwłoki.

Wśród głównych definicji i wymogów GDPR możemy wymienić:

1 · Definicja i rozszerzenie koncepcji danych osobowych, w tym danych genetycznych i biometrycznych. W celu zrozumienia, GDPR ustalił jako dane osobowe wszelkie dane, które izolowane lub powiązane z innymi danymi, są w stanie zidentyfikować osobę;

2 · Tworzenie lokalnych jednostek kontrolujących dla każdego kraju członkowskiego społeczności europejskiej. Organy te będą odpowiedzialne za przyjmowanie i rozpatrywanie skarg, skargi dotyczące przyjęcia GDPR;

3 · Powołanie przedstawiciela organizacji, który odpowiada za zarządzanie danymi osobowymi. Tym przedstawicielem może być osoba, dział, a nawet firmy zewnętrzne. Będziesz odpowiedzialny za wdrożenie odpowiednich środków technicznych i organizacyjnych w celu zapewnienia i wykazania, że ​​dane osobowe przechowywane przez firmę są zgodne z wymogami GDPR;

4 · Komunikacja z lokalnymi jednostkami kontrolującymi wszelkie naruszenia danych osobowych w ciągu maksymalnego czasu 72 godzin. Jeśli naruszenie stwarza ryzyko dla posiadacza, należy również o tym powiadomić;

5 · Ustanowienie różnych praw dla obywateli, takich jak:

- Prawo do usunięcia - W przypadku uruchomienia organizacje muszą usunąć wszystkie dane osobowe wnioskodawcy;

- Prawo do sprzeciwu – Osoby fizyczne mogą odmówić wykorzystania ich danych osobowych w określonych sytuacjach, takich jak na przykład kampanie marketingowe;

- Prawo do sprostowania danych – osoba fizyczna może zażądać i wskazać poprawienia oraz uzupełnienia niekompletnych danych osobowych;

- Prawo do przenoszenia – obywatele mogą żądać przeniesienia swoich danych z jednej organizacji do drugiej, bez przeszkód i biurokracji;

- Prawo do przejrzystości – obywatele mogą żądać informacji na temat przetwarzania i przechowywania ich danych, w tym: czasu przechowywania, danych kontaktowych osoby odpowiedzialnej za dane osobowe w organizacji, uzasadnienia przechowywania przechowywanych danych osobowych;

- Prywatność danych dzieci - Wszelkie przechowywanie danych osobowych dzieci poniżej 13 roku życia musi mieć zgodę osób odpowiedzialnych.

RODO okazuje się bardziej kompletne i wymagające niż ustawa 5276/16, która nie została jeszcze zatwierdzona, dlatego zgodnie z prawodawstwem europejskim brazylijskie ustawodawstwo byłoby w konsekwencji spełnione."

Reklamy.

Podobnie jak w innych witryn internetowych zbieramy i wykorzystujemy dane zawarte w reklamach. Informacje zawarte w reklamach m.in. swój adres IP (Internet Protocol), ISP (dostawcy usług internetowych, takich jak Sapo, Clix lub inne), przeglądarkę użytą do odwiedzenia naszej strony (na przykład Internet Explorer lub Firefox), czas swojej wizyty i które strony odwiedzane w całej naszej stronie.

Czym są pliki cookie?

„Cookie to mały plik tekstowy, który przechowuje informacje o doświadczeniach użytkownika na własnym urządzeniu końcowym (komputerze, tablecie, smartfonie itp.). Za każdym razem, gdy odwiedzasz stronę internetową, serwer rozpoznaje plik cookie i używa go do usprawnienia przeglądania doświadczenie, dzięki czemu możesz uzyskać maksymalną wydajność i jakość ze strony internetowej."

Używamy plików cookie do przechowywania informacji „nie osobisty”, takie jak twoje preferencje podczas odwiedzania naszej strony. Może to być proste wyskakujące okienko lub link do innych stron i artykułów w naszej witrynie.

Ponadto korzystamy również z reklam osób trzecich na naszej stronie w celu pokrycia kosztów konserwacja. Niektóre z nich reklama, może korzystać z technologii takich jak ciastka e / ou sygnały nawigacyjne kiedy tworzą Reklamy sponsorowane na naszej stronie internetowej, która sprawi, że ci reklamodawcy (tacy jak Google za pośrednictwem Google AdSense, Google Analytics) również otrzymają twoje informacje, takie jak adres IP, Twój ISP, twoja przeglądarka i tak dalej. Ta funkcja jest na ogół używana do kierowania geograficznego (wyświetlaj reklamy z Lizbony tylko dla czytelników z Lizbony, np.) Lub wyświetlaj ukierunkowane reklamy dla użytkownika (np. Pokazywanie reklam w restauracji użytkownikowi, który regularnie odwiedza strony kulinarne ).

Jak korzystamy z plików cookie?

Podobnie jak większość usług online, nasza strona korzysta z podstawowych i zewnętrznych plików cookie do różnych celów. Podstawowe pliki cookie są wymagane, aby strona działała poprawnie i nie gromadziła danych umożliwiających identyfikację użytkownika.

Pliki cookie stron trzecich używane w naszych witrynach służą przede wszystkim do zrozumienia, w jaki sposób działa Twoja witryna, w jaki sposób wchodzisz w interakcje z naszą witryną, dbając o bezpieczeństwo naszych usług, dostarczając reklamy, które są dla Ciebie odpowiednie, a wszystkie zapewniają lepsze i lepsze wrażenia. i pomóc przyspieszyć przyszłe interakcje z naszą witryną.

Jakiego rodzaju plików cookie używamy?

Essentials: Niektóre pliki cookie są niezbędne, abyś mógł w pełni korzystać z pełnej funkcjonalności naszej witryny. Pozwalają nam utrzymywać sesje użytkowników i zapobiegać zagrożeniom bezpieczeństwa. Nie zbierają ani nie przechowują danych osobowych. Na przykład te pliki cookie umożliwiają logowanie się do konta i bezpieczne dokonywanie zakupów.

Statystyka: Te pliki cookie przechowują informacje, takie jak liczba odwiedzających witrynę, liczba unikalnych użytkowników, które strony odwiedzono, pochodzenie wizyty itp. Te dane pomagają nam zrozumieć i analizować wydajność witryny oraz obszary wymagające poprawy.

Marketing: Nasza strona wyświetla reklamy. Te pliki cookie służą do personalizacji wyświetlanych reklam, aby były dla Ciebie znaczące. Te pliki cookie pomagają nam również śledzić skuteczność tych kampanii reklamowych.

„Informacje przechowywane w tych plikach cookie mogą być również wykorzystywane przez zewnętrznych dostawców reklam do wyświetlania reklam na innych stronach internetowych w Twojej przeglądarce”.

Funkcjonalne: Są to pliki cookie, które pomagają w niektórych nieistotnych funkcjach naszej witryny. Funkcje te obejmują osadzanie treści, takich jak filmy lub udostępnianie treści w witrynie na platformach mediów społecznościowych.

Preferencje: Te pliki cookie pomagają nam przechowywać twoje ustawienia przeglądania i preferencje, takie jak preferencje językowe, dzięki czemu masz lepsze i bardziej wydajne wrażenia podczas przyszłych wizyt na stronie.

Jak kontrolować preferencje plików cookie?

Jeśli zdecydujesz się zmienić swoje preferencje później w trakcie sesji przeglądania, kliknij zakładkę „Ustawienia plików cookie” na ekranie. Spowoduje to ponowne wyświetlenie informacji o zgodzie, umożliwiając zmianę preferencji lub całkowite wycofanie zgody.

Ponadto różne przeglądarki zapewniają różne metody blokowania i usuwania plików cookie używanych przez strony internetowe. Możesz zmienić ustawienia przeglądarki, aby blokować / usuwać pliki cookie. Aby dowiedzieć się więcej o zarządzaniu plikami cookie i ich usuwaniu, odwiedź stronę wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.

Dlaczego warto korzystać z Google Analytics?

Google Analytics to bezpłatne narzędzie Google do analizy sieci, które pomaga właścicielom witryn zrozumieć zagregowane dane bez konieczności zgłaszania przez użytkownika ich interakcji na stronie w celu zrozumienia trendów i sposobów korzystania ze strony, otrzymywania raportów, które pomoc w ciągłym ulepszaniu stron.

Dzięki Google Analytics nasza strona internetowa nie otrzymuje informacji o nawigacji użytkownika poza witryną na naszej stronie internetowej.

Google, Inc. jest spółką z Delaware z siedzibą pod adresem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View (Kalifornia), CA 94043, USA („Google”). Informacje generowane przez plik cookie na temat korzystania z witryny (w tym adres IP) będą przesyłane i przechowywane przez Google na serwerach w Stanach Zjednoczonych. Google będzie wykorzystywać te informacje w naszym imieniu w celu monitorowania korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących aktywności na stronie oraz świadczenia innych usług związanych z aktywnością na stronie i korzystaniem z Internetu. Google może również przekazywać te informacje stronom trzecim, jeśli jest to wymagane przez prawo lub jeśli takie strony trzecie przetwarzają informacje w imieniu Google. Google nie będzie kojarzyć Twojego adresu IP z żadnymi innymi danymi przechowywanymi przez Google.

Niniejsze powiadomienie jest zgodne z wymaganiami polityki prywatności Google Analytics, która wymaga od wszystkich właścicieli witryn aktualizacji polityki prywatności i informowania użytkowników na podstawie wymagań jakości Google Analytics. Aby uzyskać więcej informacji na temat polityki prywatności Google, odwiedź następujący adres: google.com/privacy_ads.html#toc-faq.

W związku z powyższym, connectionjapan.com informuje swoich użytkowników, że (i) to Google za pośrednictwem narzędzia Google Analytics, które zbiera informacje o ruchu na tej stronie we własnym imieniu (w każdym razie w imieniu connectionjapan.com), dostęp tylko do connectionjapan.com agreguje taki ruch niezwiązany z żadnymi danymi osobowymi; (Ii) Google (nie connectionjapan.com) decyduje o celu przetwarzania i korzystania z danych uzyskanych za pośrednictwem Google Analytics.

Masz prawo wyłączyć pliki cookie, w opcjach twojego przeglądarkalub wprowadzając zmiany w narzędziach programu Antywirus, na przykład Norton Internet Security. Może to jednak zmienić sposób interakcji z naszą stroną internetową lub inne strony internetowe. To może, ale nie musi loginy w programach sites lub inne sieci.

Linki do stron internetowych osób trzecich

Podłącz:

Akismet.

Gromadzimy informacje o odwiedzających komentujących Witryny korzystające z naszej usługi antyspamowej Akismet. Informacje, które zbieramy, zależą od tego, jak użytkownik konfiguruje Akismet dla Witryny, ale zazwyczaj obejmują adres IP komentatora, klienta użytkownika, stronę odsyłającą i adres URL witryny (wraz z innymi informacjami dostarczonymi bezpośrednio przez komentatora, takimi jak imię i nazwisko, nazwa użytkownika, adres e-mail adres i sam komentarz).

„Zbieramy informacje o odwiedzających, którzy komentują witryny korzystające z naszej usługi antyspamowej Akismet. Gromadzone przez nas informacje zależą od tego, jak użytkownik konfiguruje Akismet dla witryny, ale zazwyczaj obejmują adres IP, agenta użytkownika, stronę odsyłającą i adres URL komentującego stronie internetowej (wraz z innymi informacjami podanymi bezpośrednio przez komentującego, takimi jak imię i nazwisko, nazwa użytkownika, adres e-mail i sam komentarz)."

Strona zawiera linki do innych stron, które naszym zdaniem mogą zawierać przydatne informacje / narzędzia dla naszego odwiedzających. Nasz polityka prywatności nie ma zastosowania do witryn osób trzecich, więc jeśli odwiedzasz inną witrynę z naszej strony, powinieneś przeczytać politykę prywatności tego samego, w tym Linki do YouTube i inne usługi przesyłania strumieniowego wideo .

Uwaga: nie ponosimy odpowiedzialności za politykę prywatności lub treści znajdujące się na stronach zewnętrznych lub partnerskich.

Zgodnie z artykułem 46, I prawa 9610 / 98 Brazylia.

Brazylia: prawnik - prawnik: Raphael Guilherme da Silva - OAB/SP pod nr 316.914.

Zgodnie z z artykułem 46, ja Prawo 9610 / 98 e Prawo # 5.250 9 z lutego 1967.

Wolność prawa prasowego - Prawo 2083 / 53 | Prawo # 2.083, 12 1953's November.

czytaj 898 czasy

Ostatnia modyfikacja w niedzielę, 28

Więcej w tej kategorii:

Zostaw komentarz

Upewnij się, że podasz wszystkie wymagane informacje, oznaczone gwiazdką (*). Kod HTML jest niedozwolony.

Nota wyjaśniająca do wiadomości publicznej

Bezpłatna strona internetowa, bezpłatna dla naszych czytelników lub odwiedzających, jedynym celem i rozpowszechnianiem informacji i prawdziwych wiadomości, wszystkie kredyty należą do ich odpowiednich źródeł i autorów.

Zgodnie z przepisami:

Zgodnie z art. 46, I ustawy 9610/98 Brazylia - art. 46, I ustawy 9610/98 i ustawa nr 5.250 z dnia 9 lutego 1967 r. - ustawa 2083/53 | Ustawa nr 2.083 z dnia 12 listopada 1953 r.

Aby uzyskać więcej informacji i wsparcia prawnego, skonsultuj się z naszym współpracującym prawnikiem: Raphael Guilherme da Silva - OAB/SP pod numerem 316.914.

Jeśli nie zgadzasz się z jakimkolwiek artykułem, natychmiast go usuniemy i publicznie przeprosimy, wycofując go zgodnie z wymogami prawa.

Z góry bardzo dziękuję.

Ten portal informacyjny jest inicjatywą grupy współpracowników wolontariuszy dotyczących rejestracji w Japonii -目標新聞 (コネクション・ジャパン). - połączeniejaponia.com .

Jest on utrzymywany przez wolontariuszy i współpracowników, aby umożliwić kolonii Brazylijczyków bezpłatny dostęp do tych informacji oraz wszystkim innym odwiedzającym, którzy chcą uzyskać dostęp do naszej strony internetowej.

Kilka uwag w Ustawa nr 9.610/98.

Wykorzystywanie pracy autora do badań lub krytyki;

Wykorzystanie pracy autora do wyświetlania produktu (na przykład: sklep z ramkami do zdjęć, który wyświetla ramkę do zdjęć zawierającą zdjęcie);

Wykorzystywanie utworu chronionego prawami autorskimi do celów prywatnych (jeśli udostępnisz go komuś, nie jest już używany) prywatny!);

Oraz inne przewidziane w ustawie nr 9.610/98.

« Październik 2021 »
pon Wt poślubić Czw pt sob słońce
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FreeCurrencyRates.com

 

licznik odwiedzin

0.png3.png9.png8.png6.png6.png1.png
Dzisiaj:816
Wczoraj:1185
Ostatnie 7 dni:6837
Miesiąc:15015
Całkowity:398661

Połączony jednocześnie

13
Coaching

16-10-21

Odwiedzający online

Partnerzy

Przejdź do góry